Magazinele second hand au inceput sa creasca in popularitate in ultimul deceniu si a ajuns sa fie considerat mult mai mult decat in anii 1950 cand magazinele second hand erau pentru oamenii care nu aveau o situatie financiara foarte buna. Astazi magazinele second hand cuprind o gama foarte larga si variata de produse, incepand de la haine si pana la piese de mobilier, anvelope pentru masini si chiar si covoare. In astfel de magazine pot fi gasite piese sic, vintage, de imbracaminte dar si piese de mobilier extrem de elegante si sofisticate fabricate din lemn de buna calitate si care au o istorie si o vechime foarte mare in spate. Oricat de mari ar fi preturile unor astfel de lucruri sau obiecte din magazinele second hand, ele tot sunt cu mult mai ieftine decat unele noi, putand astfel economisii foarte multi bani si totusi sa te poti bucura de un lucru frumos si de calitate.

Cresterea si popularitatea acestor tipuri de magazine nu face un bine doar buzunarului si economiei ci si mediului inconjurator si dezvoltarii comunitatii. Limitarea consumului de haine noi, ieftine sau nu, reduce folosirea bumbacului, a lanii, a blanurilor, a pielii, matasii , polyesterului, nylonului si a altor materiale si fibre sintetice sau naturale care sunt folosite in fabricarea obiectelor de imbracaminte.

Pulovere supradimensionate, blugi cu talii inalte si rochite sofisticate, si hainele care sunt in general reciclate si trimise catre magazinele second hand a facut sa fie mai usor pentru oameni sa-si creeze o garderoba cu stil si eleganta darfara a cheltui o avere pe ea. Second Hand Market este un astfel de magazin care ofera de la haine si biciclete second hand si pana la covoare second hand si electrocasnice.