Parcurile, gradinile si spatiile verzi din zonele urbane, pot imbunatati starea de bine a oamenilor, si calitatea vietii celor ce stau in acele zone, acestea fiind spuse de un studiu recent ce a fost realizat de Universitatea din Exeter. Folosind date furnizate de 5000 de cetateni britanici pe parcursul a 17 ani, cercetatorii au descoperit faptul ca traiul intr-o zona mai verde are efecte semnificative pozitive. Aceste rezultate ar trebui sa aiba un impact foarte mare asupra urbanistilor din marile orase, si ar trebui incluse in planurile oraselor, mult mai multe zone verzi recreationale, ceea ce va insemna un impact foarte mare la nivelul societatii si a sanatatii oamenilor.

Parcurile le ofera oamenilor din marile orase, sanse de a se relaxa si de a respira un aer mult mai curat, de a face diverse sporturi in aer liber, si de a avea acces la multe oportunitati recreationale pentru aceia ce duc o viata destul de sedentara. Cu totii stim ca o plimbare in parc ne poate ajuta sa ne limpezim mintea, si beneficiile pe care parcul si verdeata le are asupra sanatatii sunt bine cunoscute si apreciate.

Exista dovezi din ce in ce mai multe asupra faptului ca accesul la un spatiu verde de calitate poate produce imbunatatiri considerabile la nivelul de stres, intr-o perioada relativ scurta de timp pe care o petreci in acel spatiu verde. Traiul in apropierea unei zone verzi, imbunatateste nivelul de trai, necontand statutul social al acelui om, fie sarac sau bogat, acesta va fi mai santaos daca va trai mai aproape de natura. Si pentru a avea un spatiu verde frumos si aranjat, King Pavaj, comercializeaza pavaje pentru alei si zonele de agrement dar si stalp beton pentru construirea de garduri solide, dar si multe alte obiecte decorative de infrumusetare a gradinilor.